8 неща, които да съобразите в избора и покупката на матрак

Ако типичната за вас нощ е да се мятате като “риба на сухо“, то навярно много ще сте изненадани, когато попаднете на удобно легло. За да бъде едно легло комфортно и да допринася качеството на съня трябва да изберете добре подходящия матрак тед.

Навярно сте чували за дунапренени матраци, матраци с мемори пяна и всички останали разновидности. Matraci с мемори пяна са разработени по футуристичен дизайн. Първоначално той е бил измислен от американските инженери за космическа програма. Използваният материал е високо еластична пяна или мемори пяна, която е предназначена да помогне на тялото като абсорбира част от натиска, който астронавти се повлияват по време на повдигане на разстояние. Дизайнът е толкова добър, че той започва да се използва в болниците за пациенти, на които се налага постоянно да лежат. Това от своя страна довежда до идеята подобна настилка за легло да се ползва и за дома.

Първата версия да се появи този вид матрак е заради няколкото нива на комфорт. Такива са разработени с поддържащ дебелина, вариращи от три до шест инча. Колкото по-дебел е средния слой, толкова е по-твърда подкрепата. В допълнение на сърцевинния слой, следващите слоеве пяна с памет също се различават по дебелина. По-дебели матраци с мемори пяна са създадени от плюш.

Друга марка на пяна с памет matraci magniflex, които се гордеят в предлагането на високо качество матрак с допълнителни функции. Те имат гъст латекс в ядрото и всички естествени влакна в обвивките.

Ядрото на латекса е разделено на три зони, с по-мека подкрепата на главата и краката и по-твърда подкрепа за гърба и бедрата.

Слоят подложка над мемори пяната е слой, който дава възможност да се охлади тялото за спане през лятото и да му е топло през зимата.

От изключително значение е не само вътрешният пласт на материали използвани в матрака, но и външната обувка. Благодарение на популярността на matraci nani с памет още в първите години от появата на материала, всички производители избират да включва един или повече модели в своите линии матраци.

Материалът за направата на двулицеви матраци днес не е недостъпен. Той се употребява, както в по-ниска плътност, така и за направата на по-голяма плътност. Колкото по-ниска плътност и по-малка подкрепа се предлага. Когато се оглеждате наоколо за матрак с мемори пяна матрак, опитайте се да сравнявате плътността, ядрото на латекс в подкрепата на матрака и мемори пяната с дълбочина за удобен слой. Определете минималния стандарт за вашите нужди и не се хвърляйте на първата подадена ви и най-ниската цена. Както с повечето неща – получавате това, което плащате.