3 съвета за борба с хлебарки, които пълзят от съседите

Вредителят е в състояние да проникне през всяка дупка, а това се отнася и за хлебарки, които пълзят от съседите. В затрупан апартамент хлебарката се храни с боклуци, остатъци от храна и трохи. Всичко, което лапите й докосват, потенциално може да се превърне в източник на инфекция. Пътувайки между масата за хранене и кофата за боклук, хлебарката застрашава здравето на всички членове на семейството, независимо колко старателно си миете ръцете.

Но дори и в подреден апартамент, хлебарките могат да се установят, ако имат свободен достъп до храна: сушени плодове, ваза с цветя и вода, трохи на пода, кошче за боклук без капак и какво ли още не. Самите насекомите не могат да откажат на толкова много изкушения.

Какво да правите

Когато хлебарки пълзят от съседите, те знаят какво да правят в специални компании, които извършват професионално унищожаване на такива паразити. И дори, след като е извършен пълноправен професионален контрол на вредителите при съседи в неравностойно положение, човек не може да бъде абсолютно спокоен и да се чувства в пълна защита.

След известно време могат да се появят нови индивиди от хлебарки, които ще развалят живота на повече от едно семейство.

Ако идват от други апартаменти

В жилищна сграда хлебарките често идват от съседите. Така проникват във всеки апартамент. Жителите на съседното жилищно пространство и особено тези, които са се превърнали в среда за размножаване на паразити е важно да се споразумеят. Те могат да договорят и специална служба за извършване на санитарни и хигиенни мерки. Пръсканията срещу хлебарки в по-големи мащаби се извършват много професионално и гаранцията за ефективност и дълготраен ефект е много по-голяма.

Понякога е необходимо да се блокира достъпът на хлебарките до хранителни запаси.

Това може да стане по следния начин:

изнасяйте боклука всеки ден;

премахнете остатъците от храна и трохите;

постигане на изправност на водопроводни инсталации или водопроводи;

избършете на сухо след използване на ваната или мивката;

инсталирайте решетки против комари на всички вентилационни отвори;

закърпете всички пукнатини;

правете щателно почистване на къщата всяка седмица;

използвайте профилактични средства за борба с паразитите.

Блокирането на директен достъп до апартамент е половината от успеха. Но ако останат поне няколко индивида, те няма да измрат сами и ще трябва да се борят с тях дълго и упорито.

Може да изплашите хлебарките в апартамент или да ги унищожите, като използвате следните средства:

Примамка за хлебарки. За най-добър ефект се препоръчва поставянето на примамките в непосредствена близост до первазите, в ъглите, под мивката, в шкафове, където се съхраняват кошчета за боклук и в близост до водопроводи. За да увеличите максимално ефекта, се препоръчва да използвате 3-4 примамки едновременно на площ до 7 квадратни метра. Те трябва да се сменят на всеки 3 месеца.

Сред импровизираните средства, които се срещат в почти всеки дом, можете да използвате оцет, амоняк, етерично масло от мента, лавандула, портокал или отвара от дафинов лист. Те се добавят към водата по време на почистване. Освен това се препоръчва да се използват ароматни билки: пелин, вратига, мента. Те са разположени в ъглите на стаята, за да изплашат хлебарки.

Яйце от борна киселина. За да се приготви отровата, сухият прах от борна киселина се смесва със суров яйчен жълтък. И също така към него се добавя малко вода, за да направите тестена маса. От него се оформят топки и се разполагат на всички места, където насекомите са най-активни.

Инсектицидите, репелентите, както и електромагнитните плочи, използвани за борба с хлебарки, трябва да са от ново поколение. Те запазват валидността си в продължение на шест месеца.

Кои услуги да се свържете

Всички жители на жилищни сгради трябва да знаят къде да потърсят фирма за пръскания за хлебарки. За техните действия, начин на работа и ефективност може да прочетете и в Интернет.