Топ идеи за декориране на малките пространства

Когато декорацията на стените в малката стая не ви дава нужното, то опитайте с оптимално използване на тапетите. Те са представени от гледна точка на качеството, текстура и цвят в широк диапазон. Така например в много малки стаи, ярките цветове и големи модели предлагат нежелателна комбинация, която създава усещане за претовареност.

Не е необходимо да поставите тапет в коридорите. Ако версията с миещи стени ви изглежда старомодна, след това можете да приложите покритие от металик, фибростъкло, кварц, или фина хартия.

Течните тапети се прилага върху стената с помощта на шпатула, което създава възможност да се експериментира с цветове. Съвременните материали са трайни, те могат да бъдат измити и с прахосмукачка, ако са замърсени. Тук може да откриете и контакт с фирма по основно почистване на апартаменти: EVRO5.COM

Много удобна форма е и да се украсят стените на коридор с MDF или PVC. Те имат трайност, създават ефекта на допълнителна шумоизолация и предпоставка за почистване и измиване.

Имитацията на естествен камък създава усещане, че стаята по-дълга.

Важно е да се знае, че дизайнът за малък коридор, трябва да даде предимство на светлината. Ако таванът бъде направен в блестящ нюанс, това ще направи визуално по-високо помещението. Така отлично се разшири пространството. Много разпространено е и да се ползва бяло. Тук: EVROSONDA.COM може да поръчате сондажи за вода.

Интересен елемент са и огледалните тавани с осветление. Изборът на подовата настилка трябва да се ръководят не само естетически, но и практично. Натоварването на пода в коридора е по-високо, отколкото в други стаи.

Паркет и дюшеме на входа на апартамента не е най-практичната идея. Като съвременен материал, има достатъчна здравина и лекота по отношение грижи, затова можем да препоръчаме ламинат.

Не е необходимо в малки коридори да има килим. Такъв, бързо се зацапва, а ако е много пъстър отнема от пространствата и създава усещане за претовареност. Когато в коридора е мръсно и тъмно, това намалява количеството на визуална ширина в коридора. Ако имате излишни мебели в антрето, доверете се на DEPO.BG за извозване на стари мебели;

Балатумът не е много по-евтин, въпреки че неговото инсталиране е по-лесно. Но дори и специален линолеум бързо се състарява, оставя следи от остри токчета от дамски обувки, а това съвсем не е икономично за стопанина на дома.

Идеалната настилка за коридора са керамичните плочки. Те са устойчиви на стрес и натоварвания, лесни за почистване. Единственото, което трябва да се вземе под внимание е изборът на нюанс. За антрето е добре да се спрете на плочка с грапава повърхност. В противен случай може да се нараните входа на апартамента.