Срок на годност на мебелите

Когато забележите, че мебелите ви не изпълняват директните си функционални задължения, а просто стават боклуци, тогава може да се разпореждате с тях на правилното място.

За това от полза ще са ви услугите на kamion.bg.

Мебелите имат ли срок на годност?

При закупуване на мебели едва ли някой мисли за това колко дълго ще ни служат тези мебели. Никой не определя ясна времева рамка. Много мебели успяват да живеят в къщата повече от един век и най-често се наследяват от поколение на поколение. Мебелите стават старинни. Не по-евтино, а дори напротив, всяка година става все по-скъпи. Но, вероятно, този вид мебели няма нищо общо с меката мебел. От последната могат да излязат пружини, табуретки, някои детски мебели, които да станат травматични, ако не се изхвърлят по навреме.

Така че, вие сами може да стигнете до извода, че все същия експлоатационен живот на мебелите е и след изтичане на предписания срок. Необходимо е рециклиране на мебелите.

По този начин можем да разграничим следните периоди от време за използване на мебели.

Когато трябва да извадите мебелите за рециклиране

Масите, гардеробите, столовете и мебелите за отдих, разположени в дневните, могат да продължат да ви служат от 10 до 20 години, в зависимост от качеството и правилното функциониране.

Шкафовете за съхранение на книги , играчки, спално бельо, дрехи, детска маса и стол могат да продължат в рамките на 5 до 15 години.

Шкафовете за съхранение на дрехи, шапки, обувки ще траят около 20 години.

След като мебелите в къщата станат неподходящи за употреба и вече не подлежат на поправка, тогава не се опитвайте да ги запазите. Най-доброто решение би било да се рециклират мебелите. Експертите внимателно и правилно ще заведат на специално определено място. И може да се насладите на себе си и семейството си с нови мебели.

Днес, правилното разпореждане на мебели е ключът към спокойствието ви. Ако решите да изхвърлите стар диван, преценете дали може да се справите без професионална помощ. Разбира се, приятели или роднини ще ви помогнат да разберете мебелите. И освен да разглобявате, ще се нуждаете от още и ще го вземете някъде. Това означава, че ще ви трябват транспорт и носачи. Тъй като мебелите са най-често по-големи по размер, тогава, когато разглобявате и извършвате мебели, рискувате да прекъснете всичко останало, което ще може да се използва по това време. Мебелите трябва да се изхвърлят бързо и професионално.

За почистване на мазета и тавани от стари мебели и струпани боклуци, поръчайте през официалната страница на сайта.