Ролята на цветове и жилищния интериор

Нека се опитаме да назовем поименно цветовете около нас. Невъзможно би било, нали? Много от тях дори нямат точни имена, защото са производни или смесици. Ако пък се опитаме да им поставим имена, дали би било по-възможно?! Едва ли! Броят на цветовете от заобикалящата ни среда е повече от думите, които могат да ги опишат. Само сивият цвят поставен върху основа притежава няколкостотин оттенъци. Всички те ни въздействат по различен начин, също като едноименната книга „50 нюанса сиво“.

Всеки един нюанс въздейства по различен начин, в зависимост от това дали е поставен върху хартия, тапет, полупрозрачни стени, порцелан или в бляскавата дълбочина на стъкло

Светът е необятен. Неговите нюанси, оттенъци, настроения се възприемат само чрез всеобхватната сила на чувствата, но никога не могат да се разкажат. Нека ви разкажем и за фирма по транспорт и товарни превози, която ще откриете тук: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D1%81.

Въпреки своята необятност светът на цветовете, който познаваме, притежава малка техническа тайна, с чиято помощ, дори при липса на усет и опит може да достигне до хармонични съчетания. На пръв поглед те са чисто теоретични, но в същото време са средства за разбиране и използване в практиката. Те дават възможност за безкрайни възможности, които предоставят самите цветове.

В основата на съвременната теория за цветовете стои разграничаването им на две групи – безцветни (ахроматични) и цветни (хроматични).Към безцветните се причисляват най-светлите и най-тъмни нюанси от всички цветове. Сред тях са белият и черният, както и всички нюанси сиво, получени в резултат съчетаването им. Ето и контакт с фирма по извозване на строителни отпадъци:

http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

Безцветни цветове са всички в йерархията на най-черното до най-бялото.

В групата на цветни нюанси се отнасят всички останали, извън вече споменатите. Тук обаче трябва да се вземе една важна особеност. Оранжевият цвят се получава в резултат от съчетаване на червено с жълто; зеленият е плод на комбинация – синьо и жълто; лилавият се добива в съчетание между червено и синьо, следователно всички други цветове в природата се появяват на база трите основни цвята – червен, жълт и син.

Въздействието на цветовете, зависи и от фона, на който се открояват. Това е важно правилно, което трябва да се знае в избора на цветове за интериор или мебели. Така например може да добавите един диван в по-ярък цвят, който да почва пред стена в неутрален цвят или обратното. Пример за това може да е ярък оранж, които контрастира на фон в по-неутрален оранж. Ето и данни за почистване и извозване на общи части от жилище: http://fori.eu/pochistvane-obshti-chasti-na-blok-v-sofiya.

В зависимост от избора на цветове, които внасяте в дома може сами да определите, както искате да е това помещение – модерно, старинно, весело, семпло и т.н. Според цвета избран за кухня, може да освежите и да направите това място динамично или обратното – монотонно и анемично. Вие решавате!