Правилно транспортиране на дивани

Транспортирането на дивани, подобно на всички други мебели, може да се извърши по различни начини – сглобени или разглобени. Независимо от това къде трябва да доставите това обзавеждане. Дали става дума само за преместване или цялостно изхвърляне на депо. Трябва да помислите предварително за всички подробности за предстоящото събитие.

Разглобете дивана – да или не?

Ако е малък и лесно преминава през вратата, разглобяване може да не е необходимо. Въпреки това, сред модерните мебели има разнообразие от дизайни, някои от които е по-добре предварително да се разглобяват. Да се натовари диван на части е много по-лесно и ще отнеме по-малко място. Това ще спести време и усилия, защото не е необходимо да поръчвате камион. Услугите на хамали в този случай също ще бъдат изгодни, тъй като екипаж от двама души ще може да транспортира дивана.

Транспортиране на диван с хамали

Особено трудно е да се транспортират обемисти и тежки мебели, така че транспортирането на дивана е добре да бъде насочено в този случай и като най-доброто решение. С разглобяването и опаковането може да го подредите, като проучите инструкциите и предварително подготвите опаковъчните материали. Ако става дума само за изхвърляне на боклука толкова опаковане не е необходимо.

Ако няма време, инструкцията е загубена, или просто не знаете как да се справите с нея – може да поръчате услугите в Хамал.Бг. Експертите ще разглобяват и опаковат интериора според всички правила, а след това ще организират и доставката. Работата, извършвана от персонала на транспортните агенции, е доста проста, но изисква точност и отговорност. В допълнение, целостта на нещата е гарантирана съгласно договора, следователно, екип от хамали за изнасяне на дивана е разумно решение.

Как да демонтирате правилно дивана

Големи модели не могат да бъдат изнесени от апартамента и заредени в асансьора като цяло. Следователно те подлежат на задължително демонтиране. Например, за да разглобявате и транспортирате ъгловия диван в части, ще ви е необходима професионална помощ.

Ако конструкцията позволява, можете да премахнете седалката и задната част на късия елемент от рамката. Ъгълът често е твърд.

Понякога е по-лесно да се разглоби дивана акордеон. Това е така, защото често не е необходимо да се разделят меките части от рамката. Принципът е един и същ – страните се отстраняват първо, след това таблата се отстранява от слотовете. Повдига се седалката, болтовете се отвиват и кутията за пране се отделя. Резултатът е 3 компонента – трансформиращ механизъм с матрак, странични детайли и кутия за спално бельо.

Мебелните части са опаковани, скрепителните елементи и фитингите са подредени в кутия или опаковка и етикетирани – след това, зареждате в колата и транспортирате самите дивани.

За всичко това търсете Хамали за почистване на мазета и тавани в София.