Недостатъци на професията SEO специалист

Както във всяка друга област, SEO има нещо, което не може да бъде контролирано от специалист, но преди всичко SEO налага редовност, която трябва да се следи. Търсачките редовно променят алгоритмите, което е по-лошо. Така тези специалисти никога не са предупредени за това.

Ето защо дори и гуруто за оптимизация на търсачките признава, че не знае много за работата си и реално трябва постоянно да е в течение на случващите се новости.

Тази непрозрачност на търсачките ограничава SEO професионалистите да вършат перфектно работата. Най-лошото в случая е, че трябва да информират клиентите за всичко, което се случва в процеса на работа.

И причината за всичко е по-сложните алгоритми на търсачките, които на свой ред са резултат от активното изследване на оптимизаторите на търсачките.

По принцип по-сложните алгоритми пречат на SEO оптимизаторите и уеб администраторите да създават висококачествени сайтове за съдържание и да прилагат нови технологии по отношение поставянето на външни връзки към популяризираните сайтове, както и използването на контекстна реклама.

Липса на ясни правила

Може би с течение на времето тази ситуация ще се промени, сега единственото правило е, че няма правила – или поне тези (правилата) не са предписани никъде. Може да работите упорито, да следвате всички неизказани правила, а реално да няма видим успех.

Днес човек не може дори да привлича търсачки, за да отчете вредите, причинени на компанията от действията им. Това е така, защото те просто не трябва да приписват високи оценки дори на минимално оптимизирани сайтове.

На конференциите за SEO се повдига редовно темата за липсата на ясни правила на отрасъла и единното ценообразуване. Всичко това се свежда в няколкото думи казани малко по-горе.

И все пак всички са единодушни – много по-добре е да се доверите на сео специалист за оптимизация на вашия сайт, отколкото сами да се опитвате да правите нещата. Вътрешно сео, външно сео са се специфични области, които малко или много си искат майсторско пипане.

Ние от eXtremeSEO правим нещата за да се случват, не само на приказки!