Как да увеличите пространството в малка стая с мебели

Размерът на стая в апартамент или частна къща невинаги съответства на желанията и нуждите на собственика му. В ограничено пространство не само не е удобно да останеш, но и изглежда непретенциозно. Може да поправите тази ситуация с минимални инвестиции, ако използвате няколко прости дизайнерски трика. Съветите на чистачи.com ще са ви от полза.

Също така е много важно да купите подходящи мебели, които ще бъдат максимално функционални и няма да заемат ценно пространство.

 

Мебели в малка стая

Характеристиките на визуалното възприятие са стандартни за повечето хора. Опитните дизайнери са се научили да създават разнообразни оптични ефекти в интериора, за да коригират недостатъците му. Те включват диспропорцията на помещението или неговия малък размер. Може да увеличите визуално пространството в стаята, като комбинирате следните техники: правилното използване на играта на светлината и оптималния избор на цветове, използването на тапети, които увеличават пространството на стаята, използването на мебели с отразяващи огледала, стенописи и други елементи на дизайна. Също така си струва да изберете правилните мебели в стаята, да ги поставите правилно, да изберете хармонични завеси и други текстилни продукти за тях.

 

Мебелите играят важна роля не само в интериора, но и във функционалността на стаята. Правилният им избор и поставяне ще повлияе не само на визуалното увеличение в стаята, но и на реалното. Най-добре е различните мебелни елементи да са от един и същ комплект. По този начин ще се поддържа техният общ размер, геометрия, стил, цвят. За хола си струва да използвате мебелни комплекти. Те се състоят от гардероб, няколко шкафа и пр. Може да съхранявате всички необходими неща, да поставите предмети от декора по рафтовете. Самият комплект мебели е много компактен и не заема много място. Това ще ви позволи да поставите мебелния комплект близо до една от крайните стени, така че да заема цялото пространство от пода до тавана.

 

Какви мебели да избера

Мебелите трансформатори също увеличат визуално пространството на една стая. Това важи особено за трапезни маси, дивани, меки ъгли. Ако говорим за спалня, тогава вместо обичайното голямо легло, може да инсталирате сгъваем диван или повдигащо се легло, което да се сгъне по протежение на стената. Такива интериорни решения са много популярни на Запад и постепенно стават в търсенето. Шкафовете трябва да се избират само огледални. Именно тази мебел най-добре отговарят на въпроса как визуално да увеличите пространството на една стая.

 

Огледалата отразяват светлината, създават оптичната илюзия за увеличено пространство, правят стаята по-светла. Наличието на огледала също ще бъде полезно за коридорите. В повечето случаи тази стая е тясна и малка. Огледалото ще направи по-просторно, особено с липса на естествена светлина. Като столове и масичка за кафе си ​​струва да изберете модели, изработени от пластмаса или леки конструкции, изработени от дърво, метал. Те ще дадат лекота на интериора, пространството на стаята няма да бъде претоварено.

Правила за подреждане на мебели

За правилното подреждане на мебелите трябва да се придържате към следното правило: високите мебели се поставят на заден план, а по-малките мебели са по-близо. Не е необходимо да инсталирате симетрично. Тук трябва да надградите общата геометрия на стаята. Много дизайнери, които добре знаят как да увеличат пространството в малка стая, съветват обратното да направят малко хаос. Това решение е идеално за малки квадратни или правоъгълни стаи с 1-2 прозореца. Например, диванът може да е поставен близо до една от стените, а до него сгъваема масичка за кафе, но не в центъра на стаята. В близост до противоположната стена може да инсталирате стъклен шкаф под телевизора или да фиксирате няколко асиметрични рафта. За разчистване на старите мебели, вижте на Електронна поща: cistaci.com@gmail.com.

Избор на цвят

По отношение на цветовата схема мебелите може да са в светли цветове. Не се страхувайте, че ще се слеят със стените. За малка стая това е, от което се нуждаете. Светло жълтите, розовите и зелените нюанси изглеждат добре, бял и кремав цвят също ще бъдат печеливша опция.