Как да внесем хигиена и ред в дома

Проучванията сочат, че замърсителите ни заобикалят всеки ден и от всякъде. Към тях се отнасят мръсните обувки, прах от мебелите, изпарения от свещи, миризми от кухнята. Токсичните вещества бълват около нас и са провокатори на алергии, дихателни проблеми и главоболие. С нашите съвети ще може да дишате здравословно у дома.

Хигиената в дома е също толкова важно, както и тази на баня и тоалетна. Всъщност това са трите места, където се натрупват най-много замърсители на въздуха.

По рафтовете се крият изключително опасни замърсители. Кои от тях да изхвърлите и кое да запазите. Научете сега за демонтаж на мебели и преместване.

Внимавайте с гъбите – те остават влажни за дълго, а така са идеална среда за развитие на микроби и бактерии. Антибактериалните гъби са по-добро решение, защото са обработени с продукти, които дразнят чувствителната кожа.

Използвайте кърпи и синтетични четки – те са екологични и за предпочитане при миене на повърхности. И в тях се развиват микроби, затова е добре да бъдат изсушавани преди последваща употреба. Препоръчва се и кърпите за попиване да се изпират редовно.

Слагайте гумени ръкавици – те се грижат за ръцете, докато мощните продукти влияят. Изберете модели, които покриват част от ръката. Когато миете подгънете краищата, за да не попада вода в ръкавицата.

Купете кофи с капак – капакът е задължителен, защото спира миризмите от отпадъци, пречи на мухъла да се развива по стената на капака или да се пренася към шкафовете.

Решете проблема с мухъла у дома – не мислете, че няма лек срещу образуването на плесен и мухъл. Те са и едни от най-неприятните проблеми във всеки дом. Наличието им е сигурен знак, че в дома има прекалено много влага, теч от тръбите или строителството. Мухълът може не само да загрози, но и да навреди на здравето. Кажете още сега: „стоп“ на развитието на плесен, бактерии мухъл и петна по стените и тавана. На пазара има множество препарати срещу плесен и мухъл, в чийто състав има белина. Те могат да се използват и по фуги, плочки, стени, тапети, циментови основи, хоросан, тухлена зидария и др. Препаратът е готов за употреба и е подходящ в помещения, където образуването на мухъл и натрапчива миризма е често срещано явление. Изберете от гамата продукти, чиято хлорна миризма не е натрапчива и лесно ще се избавите и от този проблем.