Как бързо да почистите апартамента?

Има ситуации в живота, когато има катастрофално никакво време за почистване на капитала, но е необходимо да се въведе поне относителен ред в апартамента.

Така например може да ви се обадят далечни роднини и да пътуват към вас за а погостуват. Може да ви очаква голямо тържествено събитие или друга извънредна ситуация, която да наложи бързо и експедитивно да действате.

Гостите са на път, въпреки че биха могли предварително да предупредят за посещението! Не мое да ги върнете обратно.

Проблемът е повече или по-малко решен, ако живеете в студио и не сте доволни от бъркотията в него. В тази ситуация може да помислите за почистване на тавани и мазета и да организирате тези зони за настаняване уютно и на чисто гостите.

Разбира се таванските стаи, често пъти са трансформирани за гости и в спални помещения. Нищо не пречи и сега, след цялостно поочистване на тази част от жилищните пространства да направите бързо и старателно почистване, след което да инсталирате по някое и друго походно легло, надуваем матрак или портативен разтегателен диван.

Ако имате домашни любимци, предполагам, че добре знаете колко е трудно да премахнете полепналата им козина. Тя е почти навсякъде. И много забележима, ако е в тъмен цвят. Особено неприятно изглежда подобна тапицерията на мебелите. Уви, прахосмукачката почти не приема космите по тъканта. Трябва да отделяме много време, за да го премахнем ръчно, като събираме космите. Проблемът е решен само за няколко минути, ако имате гумени санитарни ръкавици. Те се продават свободно във всички аптеки и магазини. Гумени ръкавици ще помогне за отстраняване на косми от домашни любимци.

Всеки апартамент има собствени преобладаващи миризми. Ние свикваме с тях и изобщо не ги забелязваме. Друго нещо, което гостите може да забележат на входа са точно тези аромати. За да освежите дома, освен старателно проветрени, чрез отваряне на всички врати и прозорци е като използвате различни домашни освежители. Но лекарите препоръчват да ги използвате само в тоалетната. Причината е, че вдишването на освежителя, дори в малка доза може да увреди вашето здраве. В помещенията, разбира се, е необходимо да се напръска ароматизаторът в по-голям обем. Рискът от проблеми с дишането ще бъде не само за вас, но и за гостите. По-добре е да използвате обикновена вода, за да неутрализирате неприятните миризми – напръскайте я във въздуха със спрей. И във водата добавете лимонов сок.

Всички тези съвети са лесни, не струват скъпо и са практични за всеки дом. Тях ни предоставиха от depo.bg.