Изхвърля стари шкафове и бяла техника

„Сантименталното“ нещо в паметта на миналото е разбираемо и обяснимо. Фигурка в памет на баба, стара масичка за кафе или захарна купа са неща, на които придаваме специално значение. Е, не се разделяйте с тях – и това е всичко.

Сега ще попитате кога и кои изхвърля стари шкафове и бяла техника?

Разбира се това е съвременния и модерен човек.

Всички сме затрупвани в даден етап от живота със стари вещи и предмети. Всеки от нас търси начини да се отърве от тях.

Но когато тези запомнящи се „сантиментални“ неща започнат да ви заобикалят от всички страни, запълват складовите помещения и куфарите, пълзят по кухненските рафтове и шкафове, предотвратявайки желанието ви да „живеете по свой начин“, време да променим нещо в ума и в живота си.

Да се ​​научим да се отърваваме от боклука с полза с чистачи.com

Разглобяваме рафтовете с книги. Онези книги, които имат някаква стойност (стара, скъпа на сърцето). Различаваме останалата част от ситуацията: детски книги, научна фантастика, детективски и друга читаема литература се предават на библиотеки, книги от съветско време се продават. Дали да дадете или смело да постави в кутия в близост до боклука остава ваш избор.

Семеен архив. Е, коя майка ще има ръка и смелост да изхвърли старите рисунки, писма, ръкописи и бележки на детето си? Да се ​​запази такова наследство (за бъдещите поколения) е лесно – достатъчно е да се модернизира архивът, като се дигитализират всички запомнящи се документи и рисунки. Същото може да се направи с кутиите на „древните“ видеокасети, които изобразяват сватби, рождени дни и просто запомнящи се събития – дигитализиране и освобождаване на пространство.

Стари мебели. Няма толкова много възможности: да поставяте реклами в интернет, да ги отвеждате някъде, да давате на нуждаещите се, да ги актуализирате в работилницата или самостоятелно и да дадете на стария стол нов живот.

Преди да хвърлите нещо в кошчето, попитайте за неговата стойност. Може би този скрин от баба ви ще ви донесе пари за нов хладилник, или сувенири и накити с нумизматична стойност, които колекционерите търсят от много години.

Купете нови неща само след като се отървете от старите. Няма нужда да съхранявате в килера десетки нови комплекти за легла, ако все още имате две дузини стари. Или да си купите нов хладилник, когато в коридора е лабиринт от стари.

Сгънете всички неща като стари покривки, пътеки, килими, китеници и нека всичко замине „спешно в кофата за боклук“. Отърви се от ненужното боклук без колебание – дисциплинирай себе си.

Много стари дрехи, които отдавна са излезли от мода, стават големи / малки, изтъркани или скъсани, имат дефекти? Ако върнете някогашния им облик, лесно може да обявите в сайтове за продажби втора ръка. Ако ли не използвайте за други, в което да са по-полезни. Например кърпи за забърсване, да ушиете чанти или друго от тях.

Обърнете внимание – възможно ли е да актуализирате нещата, които решавате да изхвърлите? Например, да направите модни къси панталони от стари дънки, декоративно нещо от старото сако, шедьовър на живопис от стара саксия за цветя или ръчно изработено одеяло от одеяло, което майка ви е дала?

Не бързайте веднага да изхвърлите старото оборудване, съдове и интериорни предмети. Първо, проучете възможните разходи в Интернет. Ако в рамките на един месец никой не прояви интерес към вашите „стоки“ – не се колебайте да ги изпратите на боклука.

И как да се отървете от старите неща? Разбира се с помощта на екипите по почистване на мазета и тавани.