Знаете ли за поведението на дървениците

Знаете ли, че възрастна дървеница може да се сравни с ябълково семе по размер и форма. Какво още трябва да знаете за поведението на дървениците ще ви споделим сега. Информацията може да ви е много полезна в борбата с инсектите.

Поведение на дървеници

Дървеницата в леглото прекарва по-голямата част от живота си в укриване. Това затруднява намирането и контролирането на дървеници. Буболечките се преместват на нови места, като се крият в дрехи, багаж, мебели и домакински уреди. Дървениците са малки и плоски и могат да се скрият в много области, което затруднява тяхното намиране и унищожаване.

Матракът издава следи от заразяване с дървеници

Дървеницата се храни, докато човек или домашен любимец е в покой и / или седи неподвижно. След като се нахранят, дървениците се връщат към укриващата си. Те се крият на всякакви тесни, тъмни, необезпокоявани места в близост до места за спане или почивка. Примерите, където могат да бъдат намерени дървеници, включват още легла, рамки за легло и мека мебел, тапети, картини и стенни часовници, завеси, пукнатини в твърдите дървени подове, под килими и зад електрически контакти или превключващи плочи.

Повечето дървеници могат да бъдат намерени в рамките на 2,5 м от мястото за почивка на човек. С нарастването на заразата от дървениците се разпространят допълнително.

Дървениците в леглото са склонни да живеят в групи, но в зависимост от редица фактори те ще се преместят и в други райони. Женските дървеници напускат групата, ако са чифтосани многократно. Местят се в търсене на храна, ако са гладували и е известно, че напускат един апартамент и влизат в друг, отново в търсене на хранителен източник. Известно е също, че дървениците се транспортират лесно по мебели, багаж, кутии, дрехи, играчки и други лични вещи при преместване на ново място.

Дървеницата не обичат светлината и се скрива през деня, излизайки, за да се храни, през нощта.

Дървениците не се хранят с предвидим график. Обикновено се хранят през нощта, но през деня може също да ядат, ако са гладни и има домакин за почивка.

Човешките реакции към ухапвания от дървеници са непредсказуеми и варират от никаква реакция до тежка алергична реакция. Това може да затрудни откриването им.

Източник: Фирма по пръскане за дървеници.