Големи проблеми на малката кухня

Проблемът на много домакини е, че техните кухни са малки и невъзможни да поберат всичко, от което се нуждаят и искате на 6 квадратни метра. От години стандартът, не променят нищо. Реалността е, че трябва да се обърнете към този проблем креативно и разумно.

Основната задача на малката кухня е да намери място за удобно хранене. Следователно, ще трябва да пожертвате останалите мебели и домакински уреди или да ги разпространявате в кухнята много компактно.

Невъзможно е да си представим кухня без предмети като хладилник, печка и мивка. За да запазите максималното пространство, те трябва да бъдат инсталирани на една линия, отстрани или в ъгъла с буквата „G“.

Би било хубаво, ако в кухнята има кухненски плод, под който да поставите нисък хладилник. Мивката е по-добре комбинирана с плоча или ъгъл, с кръгов капацитет вместо правоъгълен.

Желателно е оборудването на кухнята с вградени мебели, да ви спести много ценни сантиметри. Също така може да използвате сгъваема мебел и със способността свободно да я движите, т.е. на колела. Не забравяйте, че при сегашния пазар на търговия е възможно индивидуално да се проектират и поръчат мебели от складови елементи.

Преди това направете едно голямо разчистване с изхвърляне на стари мебели.

За да увеличите визуално една малка кухня, използвайте светли цветове – студени или неутрални, няма значение. Ако площта е по-малка от шест квадратни метра, препоръчително е да използвате пастелни цветове. Можете да експериментирате с чисто бял цвят.

Важна роля играе осветлението в малките стаи.