Автомобилна мултимедия

В автоелектрониката едно от най-функционалните технологични решения е мултимедията за кола. Тя е идеалното технологично решение, ако искаме да оборудваме колата си музикално. Всички функции, които обикновено използваме в автомобила си са събрани в това устройство. Тя създава комфорт в използването на различните екстри и придава стил в интериора на автомобила. Възпроизвеждане на видео, музика, радио и навигация са сред основните функции на мултимедията за кола.
Музиката е най-добрия и приятен събеседник по време на път, така че не е чудно защо в почти всяка кола можем да видим мултимедия, плейър и друг вид система. Една по-добра и усъвършенствана версия са устройствата, които могат да възпроизвеждат видео. На техния екран можем да се насладим на любимите филми и видеа. Навигацията е екстрата, която ни дава много предимства, а радиото е функцията, характерна за повечето плейъри. Тръгвайки на път, особено ако отиваме на място непознато за нас почти винаги използваме навигацията. Ето защо като основно изискване от потребителите към мултимедията е наличието на навигация.
Тя е изключително полезна, удобна и ефективна. Почти винаги съвременните автомобили разполагат с фабрична мултимедия. Фабричните модели обаче не разполагат с голям набор от екстри, затова повечето клиенти желаят да си сложат по-функционална мултимедия. На пазара има богат и разнообразен избор на мултимедии, според нуждите и потребностите на потребителите, с които да заменим фабричните. Производителите и търговците следят тенденциите в тази сфера и се стараят постоянно да представят по-модерни и функционални варианти на мултимедията. Те се различават по вида и се делят на мултимедия с единичен и мултимедия с двоен дин. Единичния дин е със стандартни размери, както е и аудио плейър например, докато двойния дин е с размера на два плейъра. При него размерите варират от 6.2, през 7 до 10. Медиите за кола са разделени и на универсални и специализирани мултимедии за кола. Накратко казано купувайки мултимедия за кола вземаме устройство с множество полезни, модерни и функционални екстри.